Cumicu [ Interviu ]

vineri, 11 septembrie 2009

Urban Blog – Cluj-Napoca: Salut Cumicu ! 2 cuvinte despre tine si cum te-ai apucat de hip-hop ?!
CUMICU: Buna. 2 cuvinte?Nu (1) Stiu (2). Din pasiune. Strict!

Urban Blog – Cluj-Napoca: Ce s-a intamplat cu Cumicu in ultima perioada, concerte putine… ?
CUMICU: Nu s-a intamplat nimic. Sunt alte chestii mai importante care vin pe prim plan in viata lui.

Urban Blog
– Cluj-Napoca: Faci parte din Batranu Records… ce este Batranu Records si cine mai face parte din el ?
CUMICU: Da, fac parte, de fapt eu l-am fondat. Este un label ca oricare altul .Componenta: Cumicu, Dj Twist, Kafu, Seb, Sagrada Familia, Cruxfader, Exile, Exphan, I-gura k kuru.

Urban Blog – Cluj-Napoca: Ce s-a intamplat cu trupa Replica si cu al doilea album “Fara influente”, pregatit pentru lansare ?
CUMICU: A ales fiecare drumul lui. Din mai multe motive.Nu e vorba de o cearta intre mine si Ryu. Chiar aseara am baut ceva impreuna cu el. Albumul “Fara influente” nu a iesit pentru ca nu mai exista trupa. Cel putin, momentan nu.

Urban Blog – Cluj-Napoca: Ai scos pana acum 3 albume, dintre care unu cu Ryu. Vorbeste-ne, te rog, de aceste albume, cum au decurs lucrurile de la un album la altul si cum au prins la public ?
CUMICU: Lucrurile au evoluat pozitiv de la un album la altul. “Atentie, Continut Replicit!’ a fost primul album. Novice din punctul meu de vedere. Albumul are mult spirit si multa munca in spate din partea ambilor (Cumicu si Ryu). “Indiferent”, primul solo, e un album facut dintr-un respiro. De productia instrumentalelor m-am ocupat eu. Au fost multe chestii de refulat, adunate de-a lungul anilor. Ca sound e cam varza avand in vedere faptul ca vocile nu au nici macar o compresie vocala pusa. “In dulcele stil clasic” , albumul 2, e … un album pe care am adunat lumea cu care am vrut sa lucrez atat pe partea de productie cat si pe partea de mc-ing.

Urban Blog – Cluj-Napoca: Ce colaborari importante ai avut pe “In dulcele stil clasic” ?
CUMICU: Toate sunt importante.

Urban Blog – Cluj-Napoca: Ce impact a avut “Mi-e jena” ?
CUMICU: Nu stiu ce impact a avut piesa, au fost ceva polemici pe tema instrumentalului, fapt de care “mi se cam rupe” atat timp cat oamenii nu stiu ce inseamna sampling. Sa nu uitam cate piese sunt facute pe instrumentalul Da Luniz – I got five.

Urban Blog – Cluj-Napoca: Ce va mai urma pentru 2009?
CUMICU: Sa speram ca albumul “Un nenorocit”

Urban Blog – Cluj-Napoca: Ai in plan si ceva videoclipuri ? Daca da, acestea vor fi tot low-budget ?
CUMICU: Da, as vrea sa fac un videoclip, doua. Voi colabora cu oameni profesionisti , nu voi mai alege varianta low budget.

Urban Blog
– Cluj-Napoca: Ce se intampla la colaborarea ta cu Killah Records ?
CUMICU: Ce s-a intamplat si pana acum. Oamenii sunt alaturi de mine si viceversa.

Urban Blog
– Cluj-Napoca: Cu ce artisti din strainatate ai vrea sa colaborezi ? Dar din Romania ?
CUMICU: Nine/Cedryk.

Urban Blog
– Cluj-Napoca: Cum crezi ca se misca cu hip hop-ul clujean cu atatea trupe/mc-ii: Cumicu, Vescan, Ryu, Camuflaj, Nivelu’ Unu, Scooby, Personal ?
CUMICU: Important e sa nu-si dea in cap. In rest totul va decurge de la sine.

Urban Blog
– Cluj-Napoca: Pentru final: “Cumparati originalii” ?
CUMICU: Daca tii tu neaparat sa zic asta… Pentru final as spune sa fie lumea mai selectiva cu ceea ce asculta si considera ca fiind “genial”. Sunt cam prea multe genii pe zona.

0 comentarii: